نهال سالم و اصلاح شده یکی از عوامل بسیار تأثیرگذاربر تولید میوه و تنوع آن است .
احداث باغ یک سرمایه گذاری طولانی مدت است ، اگر محصول خوب میخواهیم باید از همان ابتدا در انتخاب نهال دقت کافی داشته باشیم .
بنابراین برای تهیه نهال مناسب و مرغوب به ده نکته مهم اشاره می کنم ؛
نکته اول: نهال از نهالستانهای مجوزدار و مورد تأیید سازمان جهادکشاورزی تهیه گردد.
نکته دوم: نهال، پیوندی بوده و پایه آن بهتراست رویشی و پیوندک آن از ارقام مرغوب و تجاری باشد.
نکته سوم: نهال دارای شناسه (لیبل) معتبر باشد.
نکته چهارم: سن نهال ، یکساله از زمان پیوند یا دوساله از زمان کاشت بذر باشد.
نکته پنجم: ارتفاع نهال از 80 تا 120 سانتیمتر و قطر آن 1 تا 2.5 سانتی متر(بسته به نوع نهال) باشد.
نکته ششم: دارای ریشه کافی بوده و آسیب جدی به ریشه ها وارد نشده باشد.
نکته هفتم: ارتفاع محل پیوند با توجه به نوع نهال 10 تا 35 سانتیمتر از سطح خاک باشد.
نکته هشتم: شاخه جانبی نداشته باشد ودر صورت وجود در ارتفاع 50 تا 80 سانتیمتر و به حالت متعادل دور تنه باشد.
نکته نهم: خوش فرم بوده و آثار حمله آفت و بیماری و بیرون زدگی صمغ نداشته باشد.
نکته دهم: در زمان جابجایی نهال جوانه های آن متورم نشده باشد یا اصطلاحاً نهال از خواب زمستانی بیدار نشده باشد.
یک توضیح در مورد انتقال نهال:
نهالها پس از ضدعفونی ریشه در دسته های 25 تا 50 تایی (بسته به نوع نهال) دسته بندی و ریشه های آنها با گونی کنفی مرطوب پوشانده شده و نهایتاً هر بسته درون کیسه ای پلاستیکی ضخیم و سیاهرنگ قرارگرفته و با خودرو دارای پوشش برزنتی به محل کاشت منتقل می شوند.